Evästeiden avulla parannamme sivuston käyttöä (chat-palvelu), seuraamme kävijämääriä (Google Analytics) ja tarjoamme kohdennettua mainontaa.
Trukkeja ja nostolaitteita on monenlaisia. Eri trukeilla on hyvinkin erilaiset ominaisuudet ja ne on tarkoitettu monenlaisiin eri tehtäviin.
Kokosimme alle muutamia keskeisiä kysymyksiä, joita kannattaa miettiä, kun pohdit trukin hankkimista. Lista ei ole täydellinen, joten kannattaa aina myös konsultoida myyjän kanssa trukin valintaa tehtäessä.
Lastataanko rekkoja, hyllytetäänkö tavaraa vai siirretäänkö lavoja paikasta toiseen? Alla on lyhyet esittelyt yleisimmistä trukkimalleista ja niiden käyttötarkoituksista.
Vastapainotrukeilla voidaan siirtää suurtakin kuormaa. Ne soveltuvat yleensä sekä sisä- että ulkokäyttöön. Vastapainotrukkeja on dieselillä, nestekaasulla ja akkusähköllä toimivia. Pääpiirteissään dieseltrukit ovat tarkoitettu ulkokäyttöön, nestekaasutrukit ulko- ja sisäkäyttöön, ja sähkötrukit soveltuvat parhaiten sisäkäyttöön. Eri käyttövoimia käytetään kuitenkin hyvin paljon ristiin erilaisissa olosuhteissa.
Suorituskykyinen trukki ahtaassa varastossa tapahtuvaan monimuotoisten kappaleiden pinoamiseen ja hyllyttämiseen. Työntömastotrukilla voidaan hyllyttää tarvittaessa hyvinkin korkealle.
Pinontatrukki on suunniteltu erityisesti lavojen käsittelyyn ahtaissa hyllyväleissä.
Nimensä mukaisesti tarkoitettu lavojen siirtämiseen sisätiloissa. Niitä yhdistää kompakti koko ja helppo käytettävyys.
Nelitietrukilla voidaan ajaa nimensä mukaisesti neljään suuntaan. Ne soveltuvat erityisesti pitkien kuormien kuljettamiseen esimerkiksi puutavaravarastoilla.
Kaikille trukeille on määritelty nimelliskapasiteetti, jonka avulla tiedetään, kuinka raskaita taakkoja voidaan nostaa tietyllä taakan painopiste-etäisyydellä nostohaarukan pystypinnasta. Esimerkiksi luokitus voi olla 3000kg / 500mm tai 10 000kg / 1200mm. Jos taakan painopiste on kaukana, tarvitaan isompi trukki. Myös haarukan pituus ja leveys sovitetaan kuorman koon mukaan.
Dieseltrukit on tarkoitettu ulkokäyttöön, kaasutrukit soveltuvat sekä ulko- että sisäkäyttöön. Sähkötrukkeja käytetään pääasiassa sisällä, mutta niitäkin on monenlaisia.
Työskentelypinta vaikuttaa ennen kaikkea renkaiden valintaan. Tarvitaanko ilma- vai joustokumirenkaita, paripyöriä, ketjut vai normaalit renkaat?
Käytävän leveys vaikuttaa oleellisesti trukin kokoluokan ja mallin valintaan. Trukilla pitää pystyä ajamaan ja kääntymään taakan kanssa ja hyllyttämään takkaa ongelmitta.
Alarakennekorkeus kertoo, kuinka matala trukki minimissään on. Pääseekö trukki kulkemaan ovista, osuuko se kattorakenteisiin tai valaisimiin?
Nostokorkeus määrittää maston tyypin. Nostokorkeuteen vaikuttaa taakan tyyppi. Lavaa nostaessa tulee lavan nousta hyllyn yläpuolelle, joka lisää tarvittavaa nostokorkeutta 20 cm.
Trukin alarakennekorkeus nousee vasta kun haarukat ovat maston yläosassa.
Nostosylinterit sijaitsevat maston sivuissa, jolloin maston läpi nähdään hyvin. Maston jatkot lähtevät nousemaan heti kun haarukoita nostetaan.
Kovaan käyttöön kannattaa valita trukki, jolla ei ole ajettu vielä kovin paljon. Kevyemmässä käytössä ei haittaa, vaikka trukilla olisi jo enemmän tunteja alla.
Kun trukilla on ajettu 5 000 h, voisi se vastata 100 000 km ajettua autoa. Trukki jolla on ajettu 1 000 h, voidaan luokitella lähes uutta vastaavaksi.
Oletko kiinnostunut trukin vuokraamisesta vai ostamisesta? Voimme myös auttaa rahoituksen järjestymisessä.